Zo link je naar een specifiek deel van de pagina

8 sep 2021 | CSS MUSTHAVE

Marloes met laptop blog
Linken naar andere pagina's kan je al. Maar linken naar een onderdeel van je pagina? Doe je met een zogeheten anchorlink! Easypeasy I promise.

Stap 1: Geef het onderdeel van de pagina waar je naar wilt linken een CSS-id

Je kunt linken naar een sectie, rij, kolom of module, you choose! In de instellingen van dat onderdeel ga je naar het tabblad Geavanceerd -> CSS-id en -klasses.

Daar vul je een naam in die het onderdeel beschrijft. Link je naar bijvoorbeeld een contactformulier, dan zet je bij het CSS-id contactformulier. Dat kan jij 馃槢.

Stap 2: Zet er een hashtag voor en voeg het CSS-id als link toe aan bijv. je knop

In je knop of tekst of module of wherever je de link aan toe wilt voegen, zet je in het Content tabblad onder Link: #CSS-id. In mijn geval dus #naamonderdeel. Mocht je er ooit meer over willen lezen (ws niet), dit heet een anchorlink 馃槄.

That’s it!

Linken naar een deel van een 谩ndere pagina?

Zet dan v贸贸r #CSS-id de permalink van die andere pagina:

Handysmandy! Vragen? Let me know! 馃槑

2 Reacties

 1. Claudi Olde Olthof

  Ik heb het precies zo gedaan maar als ik op de link klik kom ik steeds op de homepage ipv op de ingevulde pagina en sectie. Enig idee waarom het niet werkt?

  Antwoord
  • Marloes

   Ah wat vervelend, dat is lastig te zeggen zo! Waarschijnlijk heb je dat al 100x gedaan, maar check vooral even of je het onderdeel waar je naartoe wil linken een CSS ID z贸nder hashtag hebt gegeven, en m w茅l in de link hebt gezet /paginapermalink/#cssid . Je kan het ook nog proberen met de volledige url, dus http://www.jouwdomein.nl/paginapermalink/#cssid. Succes! Mocht het nog steeds niet lukken, dan zou ik even de DIVI helpdesk benaderen :).

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Customize lekker verder!

Marloes blij blog

Hoi, ik ben Marloes!

Een enthousiaste webdesigner, gespecialiseerd in het DIVI thema voor WordPress. Mijn tutorials zijn geschreven voor iedereen die de basics van DIVI al kent.

Ken jij die nog niet, maar wil je graag met DIVI aan de slag? Bekijk dan mijn uitgebreide beginners training!